• Hoş geldiniz,

    Yeni bir iş ağı olan Endüstri Forum’a ÜCRETSİZ üye olarak değerli paylaşımlarınızı buradan da yaparsanız, akışta kaybolmaz ve sürekli okunur.

    Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Basınç Kalibrasyon Otomasyon Yazılımından, Sandığınızdan Daha Fazla Yararlanabilirsiniz

NETES MÜHENDİSLİK

Profesyonel Üye
Basınç kalibrasyonu yapan herkes otomasyondan faydalanabilir. İster 8270A veya PPC4 gibi otomatik bir basınç kontrol cihazı, ister tamamen manuel bir deadweight tester kullanıyor olun, zaman tasarrufu ve artan proses tutarlılığından verilerinize ve sertifikasyon çıktılarınıza değer katmaya kadar kazanabileceğiniz çok şey vardır. Kalibrasyon teknisyenlerinin zorlandığı bu zamanlarda, kalibrasyon laboratuvarı yöneticileri hataları azaltırken ve testlerden daha iyi veriler elde ederken personellerinin yeteneklerini desteklemek için otomasyonun değerini özellikle göz önünde bulundurmalıdır. Basınç kalibrasyonu otomasyonundan elde edebileceğiniz değer ve nasıl kolayca başlayabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Okumaya devam edin.

Basınç kalibrasyonu otomasyonu nedir?

6270A
veya 2271A gibi, istenen test basıncını ayarlama ve manuel etkileşim olmadan bunu sürdürme komutu verdiğiniz bir basınç kontrol cihazı kullanmanın otomasyon olduğu iddia edilebilir. Bunun ötesinde, kalibrasyon yazılımı kullanarak süreci daha fazla otomatikleştirerek birçok ek avantaj elde edebilirsiniz.

Elde edebileceğiniz otomasyon seviyesi, kalibre ettiğiniz cihazın türüne bağlı olarak değişir. Basınç kalibrasyon laboratuvarlarında “sadece görsel geri bildirim” sağlayan cihazlardan, bir veri portu üzerinden veya tezgah üstü bir multimetreye bağlanmak için analog bir çıkışla elektronik geri bildirim sağlayan diğer cihazlara kadar değişen cihazlar görülür.

Kalibrasyon laboratuvarında gördüğümüz dört temel yaygın basınç cihazı türü vardır.

  • Analog pointer gösterge, veri portu olmayan tipik kadranlı göstergeleriniz,
  • Ekranlı ancak elektronik veri çıkışı olmayan dijital cihaz,
  • Ekranlı ve veri portlu dijital cihaz,
  • Ekranı olmayan ancak analog elektrik çıkışı olan transmitterler ve transdüserler.
Fc-8370a_17a_600px%20kopya.jpg


Tüm bu cihaz türleri için bir dereceye kadar kalibrasyon otomasyonu mümkündür, ancak elde edebileceğiniz otomasyon seviyesi hangisini test ettiğinize bağlı olarak değişir. Basınç kalibrasyon otomasyonu, basınç okuyan bir cihazın kalibrasyon sürecini tamamen veya kısmen otomatikleştirmek için COMPASS for Pressure gibi bir yazılım kullanmak anlamına gelir.

Örneğin, Fluke 750P gibi bazı DUT'larda referans olarak bir basınç kontrol cihazı kullanıldığında, COMPASS otomatik, gözetimsiz, uçtan uca bir kalibrasyon çalıştırabilir; alınan verilerin alınması, yeni katsayıların hesaplanması ve cihaza yazılması, bırakıldığı gibi çalıştırma ile sonuçlandırılması ve ardından özelleştirilmiş bir kalibrasyon raporu oluşturulması. COMPASS aynı anda birden fazla DUT'u test ederek verimliliği daha da artırabilir.

Diğer taraftan, cihazların bir operatör tarafından manuel olarak okunması gerekir, ancak bu durumlarda yazılım operatöre bir sonraki adımda ne yapması gerektiğini söyleyen istemler sağlar ve verilerin işlenmesini ve sonunda kalibrasyon sertifikalarının oluşturulmasını otomatik olarak halleder.

COMPASS_screencapture_600px%20kopya.jpg


Basınç kalibrasyon otomasyonu prosedür tabanlı değildir

Basınç kalibrasyonunun otomatikleştirilmesine yönelik yapılan en yaygın itirazlardan biri, kalibrasyon prosedürlerinin basınç dünyasında çok kullanışlı olmadığıdır. Fluke Calibration'ın elektrik kalibrasyonlarını otomatikleştirmek için optimize edilmiş en iyi bilinen kalibrasyon otomasyon yazılımı MET/CAL, prosedür tabanlıdır. Ancak COMPASS prosedür kullanmaz ve kullanıcıların komut dosyası dillerini veya sürücüleri anlamasını gerektirmez. Bunun yerine COMPASS, test noktalarını girerken ve cihazlarınızı ayarlarken size rehberlik eden görsel olarak öğretici kurulum pencereleri kullanır. Görsel ve anlaşılırdır. COMPASS, referans cihazı ve DUT'ları ayarlamanın ötesinde, ortam koşullarını izleyenler gibi ek cihazlar için kurulumlar da içerir ve cihazlar elektronik olarak iletişim kurarsa COMPASS bunları elektronik olarak da okuyabilir.

Basınç kalibrasyonu otomasyon yazılımının sizin için doğru olup olmadığını nasıl belirlersiniz?

Basınç kalibrasyonu otomasyonunun ne olduğunu ve ne olmadığını tartıştığımıza göre, basınç kalibrasyonunu otomatikleştirmenin sizin için doğru olup olmadığını belirlemeniz için size basit bir çerçeve sunmak istiyorum. Bu sorular her kullanıcı için uygulanabilirliği belirlemeyecek olsa da, bu hususlar seçimin iyi bir seçim olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

  1. Bir kalibrasyon sırasında genellikle dört veya daha fazla noktayı test ediyorsanız. Bir kalibrasyon sırasında ne kadar çok nokta alırsanız, otomasyonu uygulamak o kadar anlaşılır olur. Analog kadranlı cihazları kalibre ediyor olsanız bile, COMPASS'ın kullanıcıdan DUT bilgilerini doğrudan tarih dosyasına gerçek zamanlı olarak girmesini istemesi avantajına sahip olursunuz, aksi takdirde daha sonra verileri manuel olarak girmek için harcanacak zamandan tasarruf edersiniz.
  2. Sonuçları iyileştirmek ve hataları azaltmak istiyorsanız. Tamamen otomatik kalibrasyonlar gerçekleştirebildiğinizde operatöre zaman kazandırmanın yanı sıra (otomatik çalışma gerçekleşirken diğer görevleri yerine getirmeleri için onları serbest bırakarak), süreç tutarlılığı da dikkate alınması gereken bir diğer önemli noktadır: Otomasyon seviyesi ne olursa olsun, test sırası tutarlı kalır.
  3. Otomasyon, iş gücünüz zayıfladığında boşlukları doldurabilir. İçinde bulunduğumuz dünyanın yeni gerçekleriyle birlikte, süreç tutarlılığını göz önünde bulundurmak daha da önemli hale geldi. Personel, sosyal izolasyon faktörleri veya personel değişiklikleri nedeniyle azaltılabilir ya da sadece yeni işe alımlar ve emekliliklerin sürekli değişen döngüsü nedeniyle azaltılabilir. Otomasyonla, operatör kim olursa olsun, yazılım konusunda eğitildikleri sürece, testten teste iyi, tekrarlanabilir veriler elde etme olasılığınız çok daha yüksektir.
  4. Müşteri hizmetleri açısından da faydası vardır. Herhangi bir kalibrasyonun sonunda, kalibrasyon laboratuvarının sağladığı şey - üçüncü taraf iseler müşterilere veya birinci taraf iseler işletmeye - bir veri sunumudur. COMPASS ile özelleştirilmiş kalibrasyon raporları oluşturabilir ve birden fazla şablon saklayabilirsiniz. Ayrıca daha fazla analiz için verileri Excel'e aktarabilir ve bitmiş raporun PDF'sini bir varlık yönetimi yazılımı çözümüne yükleyebilirsiniz.
Basınç kalibrasyonu otomasyon yazılımını kullanmaya başlamak için ihtiyacınız olanlar

COMPASS'ı hiçbir işlevsel kısıtlaması olmayan ücretsiz deneme sürümüyle 60 gün boyunca deneyebilirsiniz. (Sonunda taahhütte bulunursanız, denemeye başladığınız günden itibaren satın almışsınız gibi çalışacaktır). Bu sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayara ve test edilen cihazlarınızı bilgisayara takmak için gerekli olan kablolara ve arabirimlere ihtiyacınız var.

Ayrıca detaylı bilgi için [email protected] e-posta adresinden veya 0216 340 50 50 telefon numarasından bize ulaşabilirsiniz.
 
Top