Bu konu başlığını oluşturmuş olmamın ve değerli görüşlerinizi talep etmemin en büyük nedeni, bugün bir üniversite öğrencisinden endüstri 4.0 üzerine aldığım sorulardan bir tanesi olmasıdır. Fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir ?
Hoş geldiniz,
Yeni bir iş ağı olan Endüstri Forum’a ÜCRETSİZ üye olarak değerli paylaşımlarınızı buradan da yaparsanız, akışta kaybolmaz ve sürekli okunur.
Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
Hüseyin Bey harika, sabırsızlıkla değerli görüşlerinizi bekliyor olacağım.Konu ile ilgili bilgim var. Endüstri 4.0 / Dijital dönüşüm insan kaynaklarını da etkileyeceği kaçınılmazdır. Konu ile ilgili bir yazımı hazırlıyorum. Burandan paylaşacağım.
Recep Bey, görüşleriniz çok değerli çok teşekkür ediyorum. Yazınızı okuyanlar mutlaka önerilerinizi dikkate alacaklardır.Bu konuda özellikle öğrencilerden çok talep geliyor; ''Endüstri 4.0 ile ilgili kariyerimi nasıl planlayabilirim?'' diye.
Ben en çok, şu yanıtı veriyorum;
- Dijitalleşme süreci büyük bir pazar doğuruyor, ''Ben bu işten kaç para kazanırım'' diye sakın bakmayın konuya!
- Mutlaka fayda odaklı olun ve firmanızda anlık otomasyon seviyesine odaklanın.
- Örneğin firmanızın şu an otomasyon seviyesi 1.8 diyelim, ilk hedefiniz 2-2.4 olsun.
- Bu yolla hem fayda üretir, hem de hedeflerinize doğru ilerlersiniz.
Recep Bey, görüşleriniz çok değerli çok teşekkür ediyorum. Yazınızı okuyanlar mutlaka önerilerinizi dikkate alacaklardır.
Peki sizce endüstri 4.0 süreci insan kaynakları yönetiminde olumlu ya da olumsuz olabileceğini düşündüğünüz noktalar var mıdır?