• Hoş geldiniz,

    Yeni bir iş ağı olan Endüstri Forum’a ÜCRETSİZ üye olarak değerli paylaşımlarınızı buradan da yaparsanız, akışta kaybolmaz ve sürekli okunur.

    Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

İletişim ve Elektrik Tesisatındaki Trendler: İnovasyondan Emtiaya Geçiş

NETES MÜHENDİSLİK

Profesyonel Üye
Birçok benzer teknoloji tabanlı endüstri gibi telekomünikasyon ve veri iletişimi, şaşırtıcı bir hızla ilerliyor. Veri, ses ve video iletişimini birleştiren gelişmiş ağlar yüksek talep görüyor ve altyapılarını genişleten yerleşik şirketler kadar yeni işletmeler için de büyük yatırımları temsil ediyor. Bu talepleri desteklemek için kablolama ve kablolama sistemlerinin tasarlanması ve kurulması, hem bireyler hem de gerekli becerilere sahip şirketler için kazançlı bir gelir kaynağını teşkil ediyor.

Genel olarak, yeni teknolojiler başlangıçta kendi alanlarındaki küçük bir uzman grubu tarafından tanıtılır. Bu bireyler, genel nüfus tarafından, çoğu insan için alışılmadık ve belki de ezici olan bilgi ve becerilere sahip elit bir grup olarak algılanır. Bu inovasyonların moda sözcükleri ve teknik yönleri genellikle çok özeldir ve genellikle ortalama bir kişinin konfor alanının dışındadır. Son bir örnek, web sitelerinin sayısındaki çarpıcı artıştır. Başlangıçta, bu sitelerin geliştirilmesi, yalnızca bir avuç şirket tarafından sunulan ve yalnızca çok yüksek fiyatlarla sunulan özel hizmetler gerektiriyordu. Günümüzde ise web sitesi oluşturma, bir şirketin ürün veya hizmetini pazarlamak için standart ve gerekli bir araç olarak kabul edilmektedir. Bunun ötesinde, web sitelerinin geliştirilmesi o kadar yaygın hale geldi ki, öğrenciler ve aileler herhangi bir teknik uzmandan yardıma ihtiyaç duymadan kendi kişiselleştirilmiş sitelerini geliştiriyorlar.

Geleneksel olarak karmaşık ses ve veri iletişim kablolarının entegre edilmesinden ve kurulmasından sorumlu olan ağ kurucuları, çok yetenekli uzmanlar olarak görülüyor. Aslında, elektrik müteahhitleri aydınlatma, ısıtma ve iklimlendirme için kablolama yaparak yıllardır benzer işleri yapıyorlar. Ancak, ağ kurucuları daha yeni teknolojiyle çalışıyor ve genellikle daha yüksek maaş getiriyor. Bugün, maksimum iletişim performansı sağlamak için inşaat sırasında giderek daha fazla yeni ev ve işyeri kablolanıyor. Elektrikçiler ve kablolama teknisyenleri, bu düşük gerilimli iletişim hatlarını kurmakta beceri kazanıyor ve şirketler, mevcut ağ yükseltmeleri için bu daha ekonomik kurulum yönteminden yararlanmaya başlıyorlar. Eski ağ kurulum uzmanı, o da ana akım haline gelene veya belki başka bir alana geçene kadar bir sonraki yeni teknolojiye geçiş yapacak. Kısacası, yeni teknolojinin başlangıcında her zaman uzman tipte bir grup olacak ve yaygınlaştıkça bu uzmanlar başka alanlara göç edecek.

Her yeni iletişim teknolojisi biçimi, beraberinde yeni bir iş yapma biçimi getiriyor. Sesli posta ve faks makineleri söz konusu olduğunda, bu araçlar çalışanların alışkanlıklarını, iletişim kurma biçimlerini ve bu iletişimlerin gerçekleşme hızını değiştirdi. Günümüzün yeni teknolojileri, iletişimin hızını ve doğruluğunu artırmaya devam ediyor. Ne yazık ki, hiçbir yeni teknoloji kusursuz değildir ve teknolojideki her inovasyon, üreticileri bu yeni sistemleri test etmek ve sorunları gidermek için yeni araçlar ve ekipman geliştirmeye teşvik eder. Örnek olarak, Pomona Electronics, True-75-ohm BNC ürünleri de dahil olmak üzere 75 ohm koaksiyel kablo serisini piyasaya sürdü. Bu True-75-ohm kabloları, çok çeşitli dijital video ve telekomünikasyon veri iletimi için test gereksinimlerini karşılamak üzere gelişmiş bant genişliği performansı sağlamak üzere geliştirilmiştir. Pomona'dan temin edilebilen ek yeni ürünler arasında bir dizi BNC, Mini ve Standart WECO seri içi ve seriler arası bağlantı kabloları bulunur. WECO veya BNC konektörleri içeren test ekipmanı ile arayüz oluşturmak için özel olarak tasarlanan yeni patch kablolar, hızlı ve güvenilir sinyal düzeltme ve ağ güvenilirliği testi sağlar.

Değişen işgücü alışkanlıklarına ve yeni ürünlere ek olarak, yeni ağ sistemlerine olan talepteki hızlı artış, ürün dağıtım kanalları da dahil olmak üzere iletişim endüstrisinin tüm yapısını etkileyen daha geniş ve daha yaygın değişiklikleri beraberinde getiriyor. En iyi distribütörler, bu yeni ürün gereksinimlerini karşılamak için ek ürün grupları taşımaları gerektiğini hemen anlarlar. Müşterileri, alçak gerilim ve yüksek gerilim ürünleri için birden fazla duraklama yapmak yerine, bir kurulum için ihtiyaç duydukları her şeyi tek bir yerden elde etmek istiyor. Bu değişen trendlere ayak uyduran ve en hızlı adapte olan distribütörler, müşterilerini elinde tutacak ve yenilerini çekecek olanlardır.

Halihazırda elektrik müteahhitleri için ürün satan distribütörler, ses/veri/görüntülü iletişim kurulum ve test ürünlerini içerecek şekilde hatlarını genişletiyor. Değiştirilen tedarik zinciri böylece daha geniş hale gelir ve bu ürünlerin genişletilmiş bulunabilirliği daha rekabetçi fiyatlandırma ile sonuçlanır. Kurulum için gereken yeni öğelere ek olarak, ürün karışımına ilgili test ekipmanı ve aksesuarlarının eklenmesi gerekecektir. Geleneksel elektrik toptan satış distribütörü bu yeni pazara doğru genişledikçe, önceden uzmanlaşmış iletişim distribütörleri ya çeşitlenecek ya da işlerinden çıkacaklardır.

Herhangi bir yeni teknoloji geliştikçe, o teknolojiyle ilişkili ürünler ve uzmanlar, yalnızca ana akım haline gelene kadar uzmanlaşmaya devam edeceklerdir. Ancak, her zaman kalabalıktan bir adım önde olan daha yenilikçi olacaktır; ve uzmanlaşma bu yeni inovasyonları kapsayacak şekilde gelişecektir. İletişimin geleceği sınırsız olanaklara sahip, ancak kesin olan bir şey vardır. Çok daha fazla yenilik ortaya çıkacaktır – tek soru şu ki onları kimin tanıtacağı ve iş yapma şeklimizi nasıl değiştirecekleridir?
 

Ekler

  • SOSYAL MEDYA.jpg
    SOSYAL MEDYA.jpg
    1,1 MB · Görüntülenme: 1
Top